Naš svakodnevni život postaje interesantniji i zabavniji kada je diskretno aromatizovan slatkim mirisima.

Sa najnovijim dostignućima i tehnologijama u ovoj sferi i jedinstvenom zbirkom od 9000 mirisa Spring Air® drži vodeće mesto širom sveta na polju proizvodnje mirisa. SPRING AIR® je kreirao 96 jedinstvena mirisa u 9 različitih linija koje su inspirisane prirodom Grčke.
Naša kompanija trenutno nudi 450 različitih parfema. Razvivši savremenu industriju sa visokoopremljenim postrojenjima, sopstvenim R&D i laboratorijskim odeljenjima kao i sa izuzetno stručnim i specijalizovanim naučnim osobljem, Spring Air® je u poziciji da ekskluzivno ponudi specijalno osmišljena rešenja za čitav niz potreba potrošača. Svi ovi mirisi mogu lako probuditi naša čula. Naš svakodnevni život postaje interesantniji i zabavniji kada je diskretno aromatizovan slatkim mirisima.

Naš svakodnevni život postaje interesantniji i zabavniji kada je diskretno aromatizovan slatkim mirisima.

Sa najnovijim dostignućima i tehnologijama u ovoj sferi i jedinstvenom zbirkom od 9000 mirisa Spring Air® drži vodeće mjesto širom svijeta na polju proizvodnje mirisa. SPRING AIR® je kreirao 96 jedinstvenih mirisa u 9 različitih linija koje su inspirisane prirodom Grčke.
Njihova kompanija trenutno nudi 450 različitih parfema. Razvivši savremenu industriju sa visokoopremljenim postrojenjima, sopstvenim R&D i laboratorijskim odjeljenjima kao i sa izuzetno stručnim i specijalizovanim naučnim osobljem, Spring Air® je u poziciji da ekskluzivno ponudi specijalno osmišljena rješenja za čitav niz potreba potrošača. Svi ovi mirisi mogu lako probuditi naša čula. Naš svakodnevni život postaje interesantniji i zabavniji kada je diskretno aromatizovan slatkim mirisima.

Aromaterapija

Stvara osjećaj smirenosti, kreativnosti i podiže nivo pozitivne energije.

Delikates linija

Nudi divan put do poznatih i veoma” ukusnih” mirisa.

Mirisi prirode

Predlažu različite emocije kroz različite mirise koji dolaze iz prirodnih izvora Zemlje.

Egzotično voće

Otkriva “sočnu” snagu mirisa kroz plodove prirode.

Cvijetna linija

Poziva da otkrijete moć cvijetnih mirisa.

Mirisi svježine

Daju vašem prostoru jedinstvenu kombinaciju svježih senzacija kao proljećno jutro i ostavljaju miris čistoće nalik tek oprane odjeće.

Mirisi djetinjstva

Vratit će vas natrag u nježne i slatke uspomene.

Osvježavajuća linija

Vodi kroz put svježine i podmlađivanja sa čarobnim kombinacijama eteričnih ulja.

Premium linija

Poziva da otkrijete tajnu “novog svijeta luksuza”

Marketing i logotip mirisa

Marketing mirisa

Marketing Mirisa predstavlja mnogo više od samog širenja prijatne arome u prostoru. To je umjetnost korišćenja identiteta brenda kompanije, reklamnih poruka, ciljne grupe i povezivanje istih sa mirisom koji uvećava sve ove aspekte brenda.
Marketing Mirisa može postati visoko efektivan u sredinama gdje postoje drugi stimulansi čula, kao što su korišćenje svetlosti, zvuka i luksuznog okruženja, koji dozvoljavaju brendovima da uspostave dugotrajnu emocionalnu povezanost sa potrošačima.

Marketing Mirisa ne obezbeđuje samo osjećaj za miris već i svjest o brendu, integraciji proizvoda i efektivnost čula, promjena u ponašanju i profitabilne rezultate. Ovaj vid marketinga povlađuje svim čulima u odnosu na brend.

Aromakologija je studija uticaja mirisa na ljudsko ponašanje i bavi se ispitivanjem povezanosti osjećanja i emocija kao što su: relaksacija, stimulacija, razveseljenost, senzualnost, sreća i dobrobit kroz mirise, stimulišući olfaktorne putanje u mozgu, i posebno, limbički sistem. Najbitnije životne aktivnosti (preživljavanje, hranjenje, razmnožavanje) neodvojivo su povezane s osjetom mirisa. Novorođenče u prvim danima života majku raspoznaje po mirisu; hrana nas mirisom privlači ili odbija, osoba nas mirisom privlači (feromoni) ili odbija, u okruženju ugodnog mirisa dobro se osjećamo (boravak u prirodi, na moru, mirisan prostor), iz zadimljenih prostora punih neugodnih mirisa izlazimo uznemireni, najčešće s glavoboljom.
Aromakologija je uključila aromaterapiju koja može biti definisana kao umetnost i nauka korišćenja prirodno izdvojenih aromatičnih esencija iz biljaka sa ciljem balansiranja, harmonizacije i promovisanja zdravlja tijela, uma i duha.

Logo mirisa

Svim trgovcima je blizak koncept logotipa, vizuelne prezentacije jednog brenda. Mnogi veliki brendovi su toliko prepoznatljivi da izlaganje njima na bilo koji način, čak i kada su neprimjećeni, utiče na naše raspoloženje. Zato je za ove velike kompanije sa njihovim pozamašnim budžetima za marketing prilično lako i jednostavno da svoj logo i identitet brenda izlože ogromnom broju ljudi. Kao rezultat, obezbjeđena je stoprocentna izloženost brenda najvećem djelu svijeta. Ali šta je sa malim i srednjim kompanijama?

Prosječna osoba je izložena uticaju i do 5000 reklama dnevno. Na koji način je moguće osigurati da se potrošači sjećaju vašeg brenda u ovakvoj situaciji? Iznenađujući odgovor glasi: kroz čulo mirisa.

Čulo mirisa je jedino od naših pet čula koje je direktno povezano sa djelom mozga koji obrađuje emocije, sjećanja i povezano učenje.
Zapravo, 100 puta je vjerovatnije da ćete zapamtiti i sjećati se nečega što ste pomirisali nego nečeg što ste vidjeli, konzumirali, čuli ili dodirnuli. Upečatljivi mirisi se razvijaju kao dio komunikacije brenda u polju marketing mirisa, sa primarnom funkcijom kreiranja jedinstvene emocionalne veze sa potrošačem. Jednom kada kreirate miris koji vas personalizuje, takođe poznat i kao brendirani miris ili Scent Logo® (Logo Mirisa), to postaje posebno osmišljen i prilagođen miris koji oslikava jedinstvene karakteristike brenda. Na sličan način kao i grafički logo, logo mirisa se koristi svuda gdje je brend prisutan. Ovi efekti Marketing Mirisa u srži brenda, stvaraju jedinstvenu emocionalnu povezanost sa svakim potrošačem i kroz korišćenje jedinstvenih proizvoda, spona postaje sve čvršća.